hos INGDAM’S

image_print

Sadlen er et fornemt arbejdsredskab, der skal være tilpasset korrekt for at sikre, at kommunikationen mellem rytter og hest er optimal og ikke virker ødelæggende for hverken hest eller rytter. Bomvidde, balance, form, kontaktflade og størrelse er nogle af nøgleordene.

Sadelbommen skal harmonere præcis med hestens bredde, anatomi og muskulatur. Bomspidserne skal stemme overens med hestens facon. Sadelpuderne skal kunne give den optimale bæreflade, og der skal være en korrekt afstand mellem hest og forsvidsel. Tyngdepunkt og stigremme skal være i den korrekte position. Dette er specielt vigtigt i relation til dressursadler, hvor rytterens vægt og hjælpere har meget stor betydning.

Men der er mange andre faktorer, der er afgørende for, om sadlen er korrekt. Derfor er valg og udprøvning af sadel en opgave for en erfaren sadeludprøver.

Sagkyndighed – din garanti Hos INGDAM’S hjælper vi flere end 1500 heste og ryttere hvert år med udprøvning, tilpasning og kontrol af egen sadel. Vi ser mange forkerte sadler – nye som gamle. Sadler, der aldrig burde have ligget på den pågældende hest, og sadler, den pågældende rytter aldrig burde ride i.

Vores kompetance og erfaring spænder vidt og vi hjælper alle typer af heste og ryttere, fra konkurrence-ekvipager på internationalt plan til den rytter, der skal købe sadel for første gang.

INGDAM’S sagkyndighed tager udgangspunkt i mere end 20 års erfaring, special-uddannelser hos div. sadelfabrikanter samt at:

• vi samarbejder med en lang række hestepraktiserende dyrlæger både i Danmark og i Sverige

• vi udfører sagkyndige bedømmelser for Forbrugerstyrelsen

• vores sadelmager har foruden 30 års erfaring også en special-uddannelse i hvert sadelmærkes modeller, opbygning etc., og vi benytter kun original-materialer.

• vi leverer sadler til internationale topryttere

Alt dette er din garanti for erfaring, sagkundighed og korrekthed både ved køb af sadel og efterfølgende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.